4. znanstvena konferenca 2019

Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju:

Mednarodni vidiki vzgoje in izobraževanja

18. in 19.9.2019, ZRC SAZU (Novi trg 2, Ljubljana)

Tudi letos Pedagoški inštitut (PI), Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE) ter Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) organizirajo 4. znanstveno konferenco ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju’, ki letos nosi podnaslov ‘Mednarodni vidiki vzgoje in izobraževanja’, kar pa, seveda, ne izključuje prispevkov, ki naslavljajo druge teme. Konferenca bo potekala dva dni, in sicer v sredo, 18.9., in četrtek, 19.9.2019, v prostorih Znanstveno raziskovalnega centra SAZU (Novi trg 2, Ljubljana).

Osnovni cilj nacionalne znanstvene konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh. Letošnja konferenca ima kot svoj cilj izpostaviti tudi mednarodni vidik vzgoje in izobraževanja, pri čemer pa, seveda, ostaja odprta za vse druge pristope in usmeritve.

Na konferenci bosta kot vabljena predavatelja sodelovala Paul Stubbs, PhD, z Ekonomskega inštituta v Zagrebu ter prof. dr. Pavel Zgaga s Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani. Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.

Kotizacija za udeležbo na konferenci, ki vključuje kosilo, kavo in prigrizke med odmori, knjižico povzetkov in zbornik prispevkov z lanskoletne konference, je:

  • 40 EUR za enodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 30 EUR) in
  • 70 EUR za dvodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 50 EUR).

 

Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova ana.mlekuz@pei.si ali na telefonski številki 01 420 12 51. 

Vljudno vabljeni!

prof. dr. Igor Ž. Žagar, predsednik programskega odbora konference in direktor Pedagoškega inštituta
doc. dr. Ana Kozina, predsednica SLODRE
dr. Alenka Flander, direktorica Centra Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja

PREDAVATELJI

Paul Stubbs, PhD

Paul Stubbs, PhD


Ekonomski inštitut, Zagreb
O predavatelju (kratek CV)

Naslov predavanja: Inequality, Poverty and Education in the Post-Yugoslav Space: from immobility to inclusion?

Predavanje bo potekalo v angleščini.

več
prof. dr. Pavel Zgaga

prof. dr. Pavel Zgaga


Univerza v Ljubljani, Pedagoška fakulteta
O predavatelju

Naslov predavanja: Raziskovanje edukacije in edukacijske politike, ali o razmerju ‘kraljev’ in ‘filozofov’

več