8. znanstvena konferenca 2023

Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju:

Izobraževanje učiteljic in učiteljev za
raziskovalno učenje in poučevanje

20. in 21. september 2023

Tudi letos Pedagoški inštitut (PI), Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE), Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) ter Pedagoška fakulteta Univerze v Kopru organizirajo 8. znanstveno konferenco »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Izobraževanje učiteljic in učiteljev za raziskovalno učenje in poučevanje«. Konferenca bo potekala dva dni, in sicer v sredo, 20. 9., in četrtek, 21. 9. 2023, v prostorih Pedagoške fakultete Univerze v  Kopru (Cankarjeva 5, 6000 Koper).

Osnovni cilj nacionalne znanstvene konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir ter spodbujanje in razvoj raziskovanja na področju izobraževanja učiteljic in učiteljev za raziskovalno učenje in poučevanje, ostaja pa kljub vsemu odprta tudi za vse druge pristope in usmeritve. Podrobnejši opis vsebinske usmeritve konference si lahko preberete TUKAJ.

Na konferenci bosta kot vabljena predavatelja sodelovala dr. Manja Klemenčič (Univerza Harvard in Univerza v Ljubljani) ter dr. Paolo Sorzio (Univerza v Trstu, Italija).

Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.

Na konferenco lahko prijavite:

  • strokovni prispevek,
  • znanstveni prispevek,
  • panelno razpravo,
  • če ste študent_ka na doktorskem študiju, pa lahko prijavite predstavitev svoje doktorske naloge v delu v obliki posterjev.

 

Znotraj sekcije, ki bo namenjena predstavitvam posterjev doktorskih študentov_k, bo najprej nagrajenec_ka, ki bo prejel_a priznanje za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, nagrajeno doktorsko delo predstavil_a, po razpravi pa bo potekala predstavitev izbranih posterjev. Več o prijavi za doktorske študente_ke lahko najdete TUKAJ.

Podrobnejša navodila za prijavo povzetkov najdete TULE.

 

Prosimo vas, da prijavljate le prispevke, ki poročajo o že opravljeni raziskavi, ne o raziskavah, ki bi si jih želeli_e izvesti, oz. jih šele načrtujete.

Rok za prijavo oz. oddajo povzetka prispevka je podaljšan na 15. maj 2023.

Kotizacija za udeležbo na konferenci, ki vključuje kosilo, kavo in prigrizke med odmori ter knjižico povzetkov, znaša:

  • 50 EUR za enodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 40 EUR) in
  • 80 EUR za dvodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 60 EUR).

 

Če bi želeli v Kopru prenočiti, več informacij najdete na zavihku Koristne informacije.

Svoj povzetek lahko oddate TUKAJ.

Predloge prispevkov bo pregledal programski odbor konference. Zaradi podaljšanja roka oddaje povzetka boste informacijo o potrditvi prispevka na 8. nacionalni konferenci »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju« prejeli do 19. junija 2023.

Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova konferenca.PI@pei.si ali na telefonski številki 01 420 12 51.

 

Vljudno vabljeni!

prof. dr. Igor Ž. Žagar, Predsednik programskega odbora konference in v. d. direktorja Pedagoškega inštituta
prof. dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, predsednica SLODRE
dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS
prof. dr. Mara Cotič, dekanja Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem

Dostopnost