9. znanstvena konferenca 2024

Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju:

Umetna inteligenca v vzgoji in izobraževanju

25. in 26. september 2024

Tudi v letu 2024 Pedagoški inštitut (PI), Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije (SLODRE), Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja (CMEPIUS) ter Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani organizirajo 9. znanstveno konferenco z naslovom »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Umetna inteligenca v vzgoji in izobraževanju«.

Konferenca bo potekala dva dni, in sicer v sredo, 25. 9., in četrtek, 26. 9. 2024, v prostorih Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani (Aškerčeva 2, Ljubljana).

Tokrat bo osrednja tematika konference namenjena razmislekom o vplivih vse bolj razvitih in uveljavljenih sistemov umetne inteligence na raziskovanje v vzgoji in izobraževanju, pri čemer pa ostaja odprta tudi za druge pristope in usmeritve.

Na konferenci bosta kot vabljena predavatelja sodelovala Lidija Kralj (European Digital Education Hub) ter dr. Colin de la Higuera (Univerza v Nantesu, Francija).

Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ.

Na konferenco lahko prijavite:

  • strokovni prispevek,
  • znanstveni prispevek,
  • panelno razpravo,
  • če ste študent_ka na doktorskem študiju, pa lahko prijavite predstavitev svoje doktorske naloge v delu v obliki posterjev.

 

Znotraj sekcije, ki bo namenjena predstavitvam posterjev doktorskih študentov_k, bo najprej nagrajenec_ka, ki bo prejel_a priznanje za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, nagrajeno doktorsko delo predstavil_a, po razpravi pa bo potekala predstavitev izbranih posterjev. Več o prijavi za doktorske študente_ke lahko najdete TUKAJ.

Podrobnejša navodila za prijavo povzetkov najdete TULE.

Prosimo vas, da prijavljate le prispevke, ki poročajo o že opravljeni raziskavi, ne o raziskavah, ki bi si jih želeli_e izvesti, oz. jih šele načrtujete.

Rok za prijavo oz. oddajo povzetka prispevka je 22. april 2024.

Kotizacija za udeležbo na konferenci, ki vključuje kosilo, kavo in prigrizke med odmori ter knjižico povzetkov, znaša:

  • 50 EUR za enodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 40 EUR) in
  • 80 EUR za dvodnevno udeležbo (cena s popustom za študente, upokojence in brezposelne je 60 EUR).

 

Svoj povzetek lahko oddate TUKAJ.

Predloge prispevkov bo pregledal programski odbor konference. Informacijo o potrditvi prispevka na 9. nacionalni konferenci »Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju« boste prejeli do 30. maja 2024.

Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova konferenca.PI@pei.si ali na telefonski številki 01 420 12 51.

Vljudno vabljeni!

dr. Igor Ž. Žagar, Predsednik programskega odbora konference in direktor Pedagoškega inštituta
dr. Jurka Lepičnik Vodopivec, predsednica SLODRE
dr. Alenka Flander, direktorica CMEPIUS
dr. Damijan Štefanc, Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani

Dostopnost