5. znanstvena konferenca 2020

Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju:

Medsebojni vpliv raziskovanja in prakse

9. in 10.9.2020, ZRC SAZU (Novi trg 2, Ljubljana)

Tudi v letu 2020 so Pedagoški inštitutSlovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije ter Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja organizirali 5. znanstveno konferenco z naslovom »Medsebojni vpliv raziskovanja in prakse«.

Osnovni cilj znanstvene konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh. Letošnja konferenca ima kot svoj cilj izpostaviti tudi raziskovalni in praktični vidik vzgoje in izobraževanja, pri čemer pa, seveda, ostaja odprta za vse druge pristope in usmeritve.

Konferenca je potekala 9. in 10. septembra 2020, v prostorih Znanstveno raziskovalnega centra SAZU (Novi trg 2, Ljubljana).

Na dvodnevni konferenci, je bilo predstavljenih 51 prispevkov ter 3 panelne razprave.

Letos smo na konferenci uvedli tudi novost v obliki posebne sekcije, ki je bila v prvi vrsti namenjena doktorskim študentom_kam. Znotraj te sekcije je najprej nagrajenka, ki je prejela priznanje za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, nagrajeno doktorsko delo predstavila, po razpravi pa je potekala predstavitev dveh prijavljenih doktoratov v delu.

Na konferenci sta kot vabljena predavatelja sodelovala dr. Sonja Rutar s Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem ter mag. Ivan Lorenčič iz II. gimnazije Maribor, konferenca pa se je zaključila z okroglo mizo z naslovom “Izobraževanje na daljavo II – Nadzorovanje in kaznovanje?”.

Prav tako smo tudi letos na konferenci podelili priznanja za:

  • najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, ki ga je prejela dr. Maruša Hauptman Komotar,
  • priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, ki ga je prejela dr. Tina Štemberger,
  • priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, ki ga je prejela dr. Ljubica Marjanovič Umek.

 

prof. dr. Igor Ž. Žagar, predsednik programskega odbora konference in direktor Pedagoškega inštituta
doc. dr. Ana Kozina, predsednica SLODRE
dr. Alenka Flander, direktorica Centra Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja

PREDAVATELJI

} dr. Sonja Rutar

dr. Sonja Rutar


Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta

O predavateljici (kratek CV)

Naslov predavanja:
Ko praksa zazna smisel oddaljenih spoznanj, le- ta dobijo obraz: realizacija poučevanja na daljavo

več
} mag. Ivan Lorenčič

mag. Ivan Lorenčič


II. gimnazija Maribor
O predavatelju (kratek CV)

Naslov predavanja:
Zamujene priložnosti  in izzivi raziskovanja v šolski praksi

več
Dostopnost