Soft Skills: Z mehkimi veščinami do visokokakovostne vzgoje in izobraževanja

Vodja projekta na PI: mag. Mateja Režek
Sodelujoči centri: Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom
Časovno obdobje trajanja projekta: 1. 11. 2023 – 31. 7. 2026


O projektu:

Namen projekta Soft Skills for High Quality Education je zagotoviti profesionalno podporo obstoječim vodjam* podpornih skupin za strokovne delavke v vrtcih in osnovnih šolah (npr. profesionalne učeče se skupnosti, strokovni aktivi, medinstitucionalne učeče se skupnosti ipd.) preko naslednjih dveh ciljev:

  • (o)krepiti mehke veščine vodij za učinkovito vodenje podpornih skupin, kar bomo spodbujali preko dejavnosti profesionalnega razvoja;
  • povečati zavedanje o pomembnosti mehkih veščin vodij  podpornih skupin za uspešno vodenje teh skupin.

 

Podpora vodjam je ključna, saj v podpornih skupinah strokovne delavke reflektirajo svojo prakso, kar posledično prispeva k višji kakovosti vzgojno-izobraževalnega procesa.

V projektu sodeluje 8 partnerjev iz Estonije, Hrvaške, Slovaške in Slovenije. Iz vsake države sodelujeta po dva partnerja- raziskovalna institucija ter pripadajoči vrtec oz. osnovna šola. V Sloveniji s Pedagoškim inštitutom, ki je tudi vodja konzorcija, sodeluje Vrtec Pobrežje.


Izvajalci_ke projekta na Pedagoškem inštitutu:

 

Sodelujoče partnerske organizacije:

  • Estonija: Hea Algus, Kõrveküla lasteaed Päikeseratas,
  • Hrvaška: Pučko otvoreno učilište ‘Korak po korak’, Djecji vrtic Savica; Slovaška: Skola dokoran, Obec Spissky Hrhov Slovakia.

Financer: Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije v sklopu programa Erasmus+ (Ključni ukrep 2, akcija KA220).


* Uporabljeni izrazi, ki se nanašajo na osebe in so zapisani v ženski slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za ženski in moški spol.

Dostopnost