3. nacionalna znanstvena konferenca 2018

Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju: Mednarodno sodelovanje kot podpora vzgoji in izobraževanju

25.9.2018, ZRC SAZU (Novi trg 2, Ljubljana)

Tudi letos Pedagoški inštitut, Slovensko društvo raziskovalcev na področju edukacije ter Center Republike Slovenije za mobilnosti in evropske programe izobraževanja in usposabljanja organizirajo 3. nacionalno znanstveno konferenco ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju’, ki letos nosi podnaslov ‘Mednarodno sodelovanje kot podpora vzgoji in izobraževanju’. Konferenca bo potekala v torek, 25. septembra 2018, v prostorih Znanstveno raziskovalnega centra SAZU (Novi trg 2, Ljubljana).
Osnovni cilj nacionalne znanstvene konference je diseminacija rezultatov raziskav ter izmenjava izkušenj, identifikacija ključnih problemov, izzivov in ovir v vzgoji in izobraževanju ter spodbujanje in razvoj raziskovanja nasploh. Letošnja konferenca ima kot svoj cilj izpostaviti tudi vlogo in pomen mednarodnega sodelovanja kot podpore vzgoji in izobraževanju, pri čemer pa, seveda, ostaja odprta za vse druge pristope in usmeritve. Na konferenco se lahko prijavite TUKAJ, rok za prijavo pa je 10. september 2018.
Na konferenci bosta kot vabljeni predavateljici sodelovali prof. Tone Kvernbekk, PhD, z Univerze v Oslu ter dr. Renata Salecl z Inštituta za kriminologijo pri Pravni fakulteti. Sam program konference bo objavljen po 20. juliju 2018.
Prav tako bomo tudi letos na konferenci podelili priznanja za najboljše doktorsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja, priznanje za izjemne dosežke na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja ter priznanje za življenjsko delo na področju raziskovanja vzgoje in izobraževanja. Razpisno dokumentacijo lahko najdete TUKAJ, rok za oddajo vaših predlogov pa je 17. avgust 2018.


Nacionalna znanstvena konferenca ‘Raziskovanje v vzgoji in izobraževanju’ je namenjena raziskovalcem, snovalcem politik in pedagoškim delavcem na širšem vsebinskem področju vzgoje in izobraževanja. Kotizacija za udeležbo na konferenci je 50 EUR oziroma 30 EUR za študente, upokojence in brezposelne (vključuje kavo in prigrizke med odmori, knjižico povzetkov in zbornik prispevkov z lanskoletne konference).
Več informacij o konferenci vam bo z veseljem posredovala Ana Mlekuž preko elektronskega naslova ana.mlekuz@pei.si ali na telefonski številki 01 420 12 51.

Vljudno vabljeni!

dr. Igor Ž. Žagar, direktor Pedagoškega inštituta
dr. Ana Kozina, predsednica SLODRE

Mitja Sardoč, PhD, predsednik programskega odbora konference

 

 

 

 

PREDAVATELJI

prof. Tone Kvernbekk, PhD

prof. Tone Kvernbekk, PhD


Univerza v Oslu
O predavatelju

Naslov predavanja: Evidence-based practice: wishful thinking?

Predavanje bo potekalo v angleščini.

več
dr. Renata Salecl

dr. Renata Salecl


Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti
O predavatelju

Naslov predavanja: Vzgoja za nevednost v času na znanju temelječe ekonomije

več