Novinarska konferenca ob predstavitvi rezultatov raziskave o VIZ procesu v predšolski vzgoji v času epidemije covid-19

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco ob predstavitvi rezultatov raziskave o vzgojno-izobraževalnem procesu v predšolski vzgoji in njegovih učinkih v času epidemije bolezni covid-19, ki bo v četrtek, 4. novembra 2021, ob 11.00, v sejni sobi Pedagoškega inštituta (Gerbičeva 62, 1000 Ljubljana).

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Igor Ž. Žagar, v. d. direktorja Pedagoškega inštituta, z uvodnim nagovorom,
  • Jerneja Jager, vodja CKVI KZK, ki bo predstavila rezultate raziskave,
  • Barbara Japelj Pavešičraziskovalka in sodelavka v raziskavi, ki bo predstavila metodološko zasnovo raziskave in
  • Mateja Mlinar, raziskovalka in sodelavka v raziskavi, ki bo predstavila Priporočila za ukrepe in sistemske rešitve na področju predšolske vzgoje po izkušnji z epidemijo bolezni covid-19, nastalih v okviru raziskave.

 

Dogodek lahko v živo spremljate preko povezave: https://us02web.zoom.us/j/86128225441

Raziskava je bila zelo pomembna, saj je naslavljala v epidemiji spregledani nivo vzgojno- izobraževalnega sistema: predšolsko vzgojo. Slednja je utemeljena kot del VIZ sistema in naslavlja otroke v njihovem najzgodnejšem in najbolj občutljivem obdobju. Zaradi tega je pomembno razumeti, kaj se je v času epidemije dogajalo tako z otrokom, ki je oziroma ni bil vključen v vrtec, in kaj se je dogajalo v vrtcih, katerih naloga je bila v tistem času opredeljena kot varstvena.

Novinarska konferenca bo potekala hibridno: v živo v sejni sobi Pedagoškega inštituta in preko platforme ZOOM.

Obisk dogodka v živo je možen le s pogojem PCT.

Prosimo, da se prijavite na obliko izvedbe, ki vam najbolje ustreza. Prijavite se preko spletnega obrazca, ki je dostopen TUKAJ.

Vljudno vabljeni!

 

Dostopnost