Pedagoški inštitut podpira in se bo udeležil napovedanega shoda Mladih za podnebno pravičnost

Pedagoški inštitut podpira in se bo udeležil napovedanega shoda Mladih za podnebno pravičnost, ki se bo odvil ta petek, 27. septembra 2019, s pričetkom ob 11:55 na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Čas mladosti je čas šolanja. Mladi se šolajo za prihodnost, zato da bi lahko kot odrasli udejanjili svoje zmožnosti, se samostojno odločali o lastnih življenjih in prevzeli odgovornost do skupnega sveta. Ta petek bodo mnogi učenci, dijaki in študenti prekinili pouk in zapustili učilnice, zato da bi se lahko udeležili shoda za podnebno pravičnost in jasno opozorili, da prihajajočim generacijam uničujemo prihodnost. Če mladi vse pogosteje »stavkajo« in opozarjajo na najbolj odločilna vprašanja našega časa, medtem ko bi morali to početi odrasli, ki že imajo politične pravice, potem bi morali njihova prizadevanja sprejeti predvsem kot glasen poziv k odgovornosti in ukrepanju, tako pristojnih kot tudi vseh državljank in državljanov.

Njihova prizadevanja za ohranitev okolja in pozivi k resnemu premisleku obstoječih modelov razvoja spadajo k temeljnim vsebinam in namenom vzgoje in izobraževanja. Zato pozivamo vse institucije na področju šolanja in izobraževanja, da njihove namere dejavno podprejo.

Dostopnost