Prva objava rezultatov OECD PISA 2022

Pred nami je javna objava prvih rezultatov mednarodne raziskave OECD PISA 2022. Raziskava PISA 2022 preverja bralno, matematično in naravoslovno pismenosti slovenskih 15-letnikov. V izvedbi leta 2022 je bilo glavno področje preverjanja matematična pismenost. Koordinator in izvajalec raziskave PISA v Sloveniji je Pedagoški inštitut.

Prvi rezultati bodo predstavljeni predstavnikom medijev na novinarski konferenci Ministrstva za vzgojo in izobraževanje (MVI) ter Pedagoškega inštituta (PI) v torek, 5. decembra 2023 ob 11. uri.

Novinarski konferenci bo sledila prva razprava o rezultatih raziskave z državno sekretarko ga. Jasno Rojc in ministrskimi strokovnimi partnerji. Potekala bo v torek, 5. decembra 2023, od 12.30 do predvidoma 14.30 ure, v veliki dvorani Ministrstva za kulturo, na Maistrovi 10, v Ljubljani.

Rezultate bo predstavila dr. Klaudija Šterman Ivančič, nacionalna koordinatorka raziskave PISA v Sloveniji s Pedagoškega inštituta. V panelni razpravi o prvih rezultatih bodo sodelovali:

  • Jasna Rojc, državna sekretarka, MVI
  • red. prof. dr. Janez Vogrinc, dekan Pedagoške fakultete UL in vodja delovne skupine za pripravo NPVI
  • red. prof. dr. Mara Cotič, dekanja Univerze na Primorskem
  • dr. Vinko Logaj, direktor ZRSŠ
  • doc. dr. Andreja Drobnič Vidic, Fakulteta za matematiko in fiziko UL
  • doc. dr. Sabina Fras Popović, Filozofska fakulteta UL

 

Razprava je namenjena zainteresirani strokovni in splošni javnosti. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite, veseli bomo tudi vašega sodelovanja z vprašanji in prvimi komentarji!

Če se dogodka ne morete udeležiti v živo, vas vabimo, da razpravo spremljate na povezavi: https://zoom.us/j/97030632652

Postavljanje vprašanj in komentarji pa bodo omogočeni samo udeležencem, ki se bodo dogodka udeležili v živo.

Vljudno vabljeni!

Dostopnost