Novinarska konferenca ob predstavitvi rezultatov Mednarodne raziskave motenj izobraževanja v času epidemije covida-19 (REDS)

Vljudno vas vabimo na novinarsko konferenco ob predstavitvi rezultatov Mednarodne raziskave motenj izobraževanja v  času epidemije covida-19, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022, ob 13.00, v sejni sobi Pedagoškega inštituta (Gerbičeva 62, 1000 Ljubljana).

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • red. prof. dr. Igor Ž. Žagar, v. d. direktorja Pedagoškega inštituta, z uvodnim nagovorom,
  • izr. prof. dr. Eva M. Klemenčič, nacionalna koordinatorka raziskave REDS, ki bo predstavila rezultate raziskave (s posebnim fokusom na Slovenijo),
  • izr. prof. dr. Damijan Štefanc, profesor za področje didaktike in kurikularnih teorij na Filozofski fakulteti (UL), ki bo rezultate raziskave umestil v širši pedagoški kontekst.

 

Raziskava REDS je bila zelo pomembna, saj je naslavljala številna vprašanja vezana na motnje izobraževanja v času epidemije covida-19. V raziskavi so sodelovali osmošolci, njihovi učitelji in ravnatelji. Rezultati so reprezentativni za omenjene populacije v Sloveniji, kar omogoča spremljanje in evalvacijo izzivov v času zaprtja šol v 1. valu epidemije covida-19 in po njem (ko so se učenci vrnili v šole), in sicer na znanstveni način opredeljujejo obseg in intenzivnost teh izzivov, pa tudi ponuja podatke na katerih lahko temeljijo politike na področju vzgoje in izobraževanja, ki omogočajo soočanje s temi ali podobnimi izzivi v prihodnje.

Vljudno vabljeni!

Dostopnost