Vabilo k prijavi na NEPC poletno šolo 2019 z naslovom “Čustva so pomembna: socialno-čustveno učenje v vzgoji in izobraževanju”

V regijah, ki so vključene v NEPC, so učitelji deležni širokega spektra programov profesionalnega izobraževanja na področju strokovnega in osebnostnega razvoja. Ali morajo biti učitelji usposobljeni za razvijanje socialno čustvenih kompetenc pri otrocih; ali bi morali imeti podporo pri razvijanju svojih socialno-čustvenih kompetenc? Kakšna je potem vloga strokovnega razvoja izobraževalnega osebja, če prepoznavamo vlogo šole kot ključno za razvijanje socialnih in čustvenih kompetenc? Ali je potrebno pristop k intenzivnemu  programu, ki traja nekaj dni, revidirati v bolj celostni pristop, katerega cilj bo stalna podpora izobraževalnemu osebju? Če je socialno-čustveno izobraževanje zajeto v učnih načrtih, ali bi moralo biti vključeno tudi v izobraževanje učiteljev?

V perspektivi celostnega šolskega pristopa bo letos poletna šola NEPC poskušala povezati obstoječi strokovni razvoj s socialno-čustvenim izobraževanjem s poudarkom na obvladovanju čustev in razvoju odnosne kompetence. Program bo združeval prispevke udeležencev, delavnice, predavanja in razmišljanja.

Letošnja poletna šola temelji na poudarkih Erasmus + projekta ROKA v ROKI. Kot osrednja govornika bosta na poletni šoli gostovala:

  • Paula Downesa, izrednega profesorja za izobraževanje na Univerzi v Dublinu, ter
  • Helle Jensen, psihologinjo in družinsko terapevtko, predsednico in soustanoviteljico Danskega društva za promocijo življenjskih modrostih pri otrocih (Danish Society for Promotion of Life Wisdom in Children).

 

Poletna šola bo potekala med 23. in 29.6. v Hotelu Trakoščan, na Hrvaškem. Več o programu poletne šole in kotizaciji najdete TULE.

Za registracijo, prosim izpolnite obrazec na povezavi:https://forms.gle/oSUqNxbyFM6TPLVr5

Dostopnost