Vabilo na posvet: Prakse, ki uspešno implementirajo nove strategije vključevanja priseljencev in razvijajo večjezična šolska okolja v Sloveniji

Kljub izjemni situaciji, v kakršni se nahajamo, smo se odločili, da bomo tudi letos organizirali nacionalni posvet SIRIUS, s katerim bomo poskušali nadgraditi spoznanja preteklih dveh posvetov in tako še dejavneje prispevati k ozaveščanju o neločljivi povezanosti med izobraževanjem otrok priseljencev in razvijanjem večjezičnega šolskega okolja. Namen letošnjega posveta je evalvacija implementacije novih strategij dela z učenci priseljencev. V Sloveniji v zadnjem času potekajo mnoge nove pobude in projekti, ki naslavljajo tematiko izobraževanja priseljencev tudi v kontekstu večjezičnosti in jezikovno občutljivega poučevanja. V projektu Evropske mreže za vključevanje priseljencev v izobraževanje SIRIUS želimo oblikovati nabor reprezentativnih slovenskih praks in jih vključiti v okvir strokovnih podlag, ki jih ta mreža pripravlja za odločevalce in oblikovalce izobraževalnih politik na ravni EU.

Letošnji posvet z naslovom Prakse, ki uspešno implementirajo nove strategije vključevanja priseljencev in razvijajo večjezična šolska okolja v Sloveniji, bo potekal na daljavo v četrtek, 26. 11. 2020, s pričetkom ob 15. uri.

Na posvetu bomo predstavili evalvacije štirih dobrih praks. Po vsakem prispevku je predvidena tudi razprava, ki bo predstavljene prakse poskusila umestiti v širši slovenski in evropski izobraževalni prostor.

Prosimo vas, da se na posvet prijavite na povezavi TUKAJ.

Ob prijavi boste prejeli povezavo na dogodek. Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da se na povezavo vključite s svojim polnim imenom in priimkom.

Veselimo se vašega sodelovanja in vas lepo pozdravljamo,

Programski odbor nacionalnega posveta SIRIUS:

dr, Alenka Gril, dr. Janja Žmavc, mag. Sabina Autor

Kontakt: sabina.autor@pei.si

PROGRAM

Dostopnost