Vabilo na tiskovno konferenco o soglasju direktorjem

Odtegnitev soglasja vlade oz. MIZŠja k ponovnemu imenovanju red. prof. dr. Igorja Ž. Žagarja za direktorja Pedagoškega inštituta je v strokovni kakor tudi širši zainteresirani javnosti sprožila veliko vznemirjenja, zanimanja pa tudi nejasnosti, v glavnem pravne narave.

Medtem je Upravni odbor PI, kljub nasprotovanju MIZŠ, red. prof. dr. Igorja Ž. Žagarja imenoval za v.d. direktorja PI, z začetkom 12. novembra, za obdobje največ enega leta, kar je sprožilo nova, predvsem pravna vprašanja o statusu vladnega soglasja v primeru imenovanja v. d. direktorja.

Da bi odgovorili na ta vprašanja in poskušali razjasniti morebitne pravne nejasnosti, ki jih obdajajo, smo se odločili, da organiziramo video tiskovno konferenco, in sicer v sredo, 11. XI. 2020, ob 13. uri.

Na tiskovni konferenci bodo nastopili:

  • izr. prof. dr. Damijan Štefanc, član UO PI
  • dr. Irena Nebec, sekretarka PI in pravnica
  • Dino Bauk, odvetnik
  • red. prof. dr. Gregor Anderluh, predsednik Koordinacije samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije in direktor Kemijskega inštituta in
  • red. prof. dr. Igor Ž. Žagar, direktor Pedagoškega inštituta, v vlogi moderatorja.

Veseli bomo, če se bo povabilu odzval tudi kdo iz kabineta ministrice, in ga/jo bomo nemudoma uvrstili v program.

Video tiskovno konferenco boste lahko spremljali na spodnji ZOOM povezavi: https://us02web.zoom.us/j/83404760989?pwd=TlhuMmxkSFNvVUFwTzVscTJDa1pqdz09

Dostopnost